Outplacement

Van tegenslag naar buitenkans

Wat is outplacement?

Je job verliezen kan een harde klap zijn. Maar je kunt het ook bekijken als een opportuniteit. Een unieke kans om van je nieuwe job een echte droomjob te maken! En wellicht kan je daar best wel een duwtje in de rug bij gebruiken. Dan ben je hier aan het juiste adres! Want in vele gevallen heb jij als ontslagen werknemer automatisch recht op outplacement, een begeleiding na ontslag die betaald wordt door je werkgever. Daarin word je door een outplacementbureau ondersteund bij het verwerken van het ontslag en bij het vinden van een nieuwe job. Omdat wij heel erg geloven in de kracht van individuele begeleiding, werken we bij Job Design enkel 1-op-1 met jou samen en helpen we jou via e-learning en persoonlijke coaching sessies je flow als professional terug te vinden!

Bevind je je in een van deze situaties? Maak dan gebruik van jouw recht op outplacement!

N

Je hebt een opzeggingstermijn- of vergoeding van minimum 30 weken

Heb jij een opzeggingstermijn van minstens 30 weken of kreeg je een daarmee corresponderende opzeggingsvergoeding? Dan voldoe je aan de voorwaarden om recht te hebben op de algemene outplacement regeling.

N

Je bent 45 of ouder en hebt minimum 1 jaar anciënniteit

Ben je 45 jaar of ouder en werk je minimum 1 jaar ononderbroken bij jouw werkgever? Dan heb je recht op ‘Outplacement 45+: de specifieke regeling’.

N

Je bent ingeschreven bij een tewerkstellingscel

Je bent ontslagen in het kader van een herstructurering en je bent ingeschreven bij een tewerkstellingscel.

N

Je werkgever doet je vrijwillig een aanbod

Indien je geen recht heb op een van de outplacement regelingen kan jouw werkgever een aanbod doen op vrijwillige basis.

* werd je om dringende redenen ontslagen dan vervalt jouw recht op outplacement

Hoe outplacement jou zal helpen

Outplacement helpt jou om een negatieve ervaring als een ontslag om te buigen in een opportuniteit en terug zelf aan het stuur te zitten van je carrière.

Je wordt meegenomen in een intensief individueel outplacement traject op maat van jouw persoonlijke ambities. Misschien wil jij zo snel mogelijk een nieuwe job vinden in lijn met je ervaring? Maar het is ook best mogelijk dat je het over een compleet andere boeg wil gooien en klaar bent voor een heuse carrièreswitch? Of misschien speel je wel met de idee om een zelfstandige activiteit op te starten?

Waar je ambities ook liggen, in een outplacement traject verken je samen met een professionele career coach waar je talenten en drijfveren liggen en krijg je de kans om je via oefeningen en praktische tips voor te bereiden op een sollicitatieproces of op je eerste stappen als ondernemer.

Aan het eind van jouw outplacementbegeleiding ga je weer vol vertrouwen en nieuwe energie aan de slag om jouw droomjob te vinden of om je ondernemersambities waar te maken!

“Things turn out best for the people who make the best of the way things turn out.” ― John Wooden

Een gedreven coach aan je zij

Als professioneel career coach bij Job Design, ACC certified Integraal Coach en gelicenseerd NLP Master Practitioner heb ik de ideale skillset in huis om jou te helpen ontdekken wat je truly happy zal maken in een nieuwe job!

Bovendien kan ik jou als ambitieuze freelance hr professional alle ins en outs van het solliciteren of het verkennen van het ondernemerslandschap bijbrengen.

Kortom, met mij heb je een gedreven sparring partner aan je zij die jou heel graag helpt om designer te worden van je droomjob!

Kies een job die echt bij je past en vind je flow!

U

Ontdek je talenten

Ontdek welke talenten je in huis hebt om van je werk een plezier te maken.

Weet wat je drijft

Ontdek je purpose en vind je bevlogen zelf terug in je werk.

Creëer je personal brand

Laat zien wie je bent en ga voor die job die echt bij jouw past.

Ben je werkgever?

Ontdek hier hoe de unieke aanpak van Job Design het verschil kan maken!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik beroep doen op outplacement?

Indien je recht hebt outplacement zal jouw werkgever een aanbod voor outplacement doen. Je werkgever kan een specifiek outplacementbureau voorstellen of kan de keuze bij jou laten. In dat geval wordt er meestal vooraf een budget afgesproken.

Heb je recht op outplacement maar deed je werkgever geen aanbod dan moet je het outplacement aanbod zelf vragen aan je werkgever.

Waar vind ik meer info over outplacement?

Je vind meer info over outplacement op de websites van volgende instanties

VDAB

RVA

Op zoek naar outplacement voor jezelf of voor een werknemer?

Wil je als werkgever een outplacement aanbod doen? Of zoek je outplacementbegeleiding voor jezelf?
Neem contact met ons op en ontdek wat Job Design voor jou kan betekenen als outplacementbureau.

Ik heb interesse in outplacement als

8 + 5 =

Job Design gaat zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.