Loopbaancoaching

Werk vanuit flow!

Is loopbaancoaching iets voor jou?

Je stond er vast wel eens bij stil dat we meer dan de helft van ons leven spenderen op het werk. Voor sommigen een fijne gedachte maar voor velen toch wel even slikken… Het is dan ook geen overbodige luxe dat we ons goed voelen in onze job en kunnen werken vanuit flow. En toch, soms lijkt het of werkgeluk effectief een felgegeerd luxeartikel is dat slechts voor de happy few is weggelegd. Wel dat hoeft niet zo te zijn. Want ook jij kunt die job vinden of creëren die helemaal aansluit op what makes you tick. En jou daarin ondersteunen, dat is waar we bij Job Design super goed in zijn! Want eenmaal jij in een Job Design loopbaancoaching traject stapt, laat de gedreven career coach in mij jou niet los voordat jij perfect weet wat jou als werknemer of als ondernemer (in spe) te doen staat om van jouw huidige of volgende job een echte droomjob te maken!

Herken je jezelf in de volgende vragen? Dan hoef je niet te twijfelen en is loopbaancoaching zeker iets voor jou!

u

Ga jij met lood in de schoenen naar het werk?

Stap je elke morgen met tegenzin uit bed omdat je werk een echte sleur geworden is? Of heb je het lastig door het vele telewerken?

u

Zit je niet lekker in je vel op het werk?

Voelt het alsof je job of het bedrijf waar je werkt niet meer bij je passen?

u

Is het evenwicht zoek?

Voel jij je ‘s avonds leeg omdat je te veel uitdaging hebt op je werk of net veel te weinig?

u

Wil jij andere horizonten verkennen?

Wil je een andere richting uit of overweeg je het ondernemerschap maar weet je niet waar te beginnen?

Hoe loopbaancoaching jou zal helpen

Wil jij opnieuw voldoening vinden in je job en werken vanuit flow?

Een loopbaancoaching traject met VDAB loopbaancheque is een unieke, discrete en vooral budgetvriendelijke kans om de balans op te maken van jouw loopbaan samen met een professionele career coach.

Een bijzonder doeltreffende manier om stil te staan bij jouw huidige job en je af te vragen in hoeverre die (nog) past bij jouw unieke zelf. Want hoe beter je job aansluit op jouw waarden, jouw missie en jouw talenten, hoe meer voldoening jij eruit zal halen.

En dat is waar ik als Job Design career coach het verschil kan maken! Onze resultaatgerichte methode is gebaseerd op wat de wetenschap ons leert over job motivatie en op technieken uit Design Thinking. Een no-nonsense aanpak die ervoor zorgt dat jij als designer van je droomjob weer helemaal zelf aan het stuur zit van je carrière.

Aan het eind van jouw loopbaancoaching traject ga je terug aan de slag met een concreet plan in de hand om jouw droomjob te vinden of te creëren of om je ondernemersambities waar te maken!

“Success is liking yourself, liking what you do, and liking how you do it.” ― Maya Angelou

Ik ben er om jou te begeleiden

Naast loopbaancoach bij Job Design, ben ik ICF gecertificeerd Integraal Coach en gelicenseerd NLP Master Practitioner. Een belangrijke meerwaarde om jou, als mens achter de professional, te begeleiden.

Als “creatieve generalist” met meer dan 20 jaar professionele ervaring op de teller, heb ik voeling met verschillende soorten functies en diverse bedrijfstakken. Bovendien heb ik het bevrijdend effect van loopbaancoaching zelf kunnen ervaren toen ik in 2017 twijfelde aan hoe het verder moest met mijn carrière.

Als multi-gedisciplineerd coach én gedreven hr professional heb ik alle tools in huis om jou met succes te begeleiden naar meer flow in je werk.

      loopbaancheque

Werk met goesting en passie en vind je flow!

U

Ontdek je talenten

Ontdek welke talenten je in huis hebt om van je werk een plezier te maken.

Vind je evenwicht

Ontdek jouw energievreters en energiegevers en vind je evenwicht terug.

Weet wat je drijft

Ontdek je persoonlijke missie en vind je bevlogen zelf terug in je werk.

Hoe anderen hun coaching traject ervaren hebben

Dankzij de jobcoaching heb ik durven stappen zetten. Ik zou die zonder de coaching niet durven zetten hebben. Ik ben vandaag nog steeds tevreden met hoe alles verlopen is en hoeveel rekening werd gehouden met mij als individu.

Ik wist niet meer wat ik wilde en waar ik naartoe kon. Door de coaching heb ik nieuwe inzichten gekregen en ben ik ook een nieuwe richting uitgegaan. Ik ben niet alleen veranderd in mijn job, maar ik heb als mens ook bijgeleerd. Zonder de jobcoaching zat ik waarschijnlijk nog steeds vastgeroest in mijn vorige job. Dit zou mij op persoonlijk vlak zeker geen goed gedaan hebben.

Charlotte

Een uiterst positieve ervaring in coaching met Violette die niet met kaartjes & andere standaard elementen aan de slag ging. Net op een heel persoonlijke en interactieve manier ging ze spitten in het verleden en zo de meest positieve ervaringen naar boven haalde waardoor op een heel spontane manier alle energiegevende functies terug naar boven kwamen. Net wat ik nodig had om terug de juiste richting te geven aan mijn professionele ambities. Bedankt hiervoor Violette

Geert

Dankzij Violette kreeg ik een beter inzicht in mijn specifieke talenten en de context waarin die talenten het best tot hun recht komen. Haar aanpak is duidelijk en empathisch, met ruimte voor de holistische visie.

K.L.

Er was steeds een heldere communicatie. Dit bracht structuur in de begeleiding en voor mezelf. Goede aanpak. Ik kreeg inzicht in betere en bewustere keuzes maken ivm mijn loopbaankeuze. Er werd op een aangename manier aandacht gegeven voor specifieke situaties. Voor mij de ideale persoon voor jobcoaching.

Fabienne

Ik ben met Violette in gesprek gegaan op een moment dat ik op zoek was naar een nieuwe professionele uitdaging en veel twijfels had over mijn competenties, mijn talenten en vooral; wat wil ik nu juist doen? De gesprekken hebben mij enorm ondersteund in het herkennen van mijn talenten. Zowel op privé als op professioneel vlak. Door haar warme en oprechte persoonlijkheid voelde ik mij heel erg op mijn gemak en kon ik mij gemakkelijk openstellen. Wat mij ook veel vertrouwen en zelfinzicht gaf is dat ik door haar manier van coachen vaak zelf een antwoord kon formuleren op mijn vragen en twijfels. Dankjewel Violette voor het evalueren van mijn situatie en het verhelderen van mijn gedachten en gevoelens!

Lisa

Na een zeer lastige periode met diverse jobwissels heb ik samen met Violette een grondige bevraging gedaan van mijn eigen grenzen, wensen en verlangens. Iets waar ik door een chronisch gebrek aan energie zelf niet in slaagde. Violette heeft me deze niet alleen leren benoemen maar ook helpen visualiseren. In mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging heb ik daardoor veel beter kunnen focussen op wat voor mij belangrijk is en mijn energie beter verdeeld. Toen ik de vacature vond die volledig in overeenstemming was met mijn visualisering ben ik met volle overtuiging gaan solliciteren. Dit heeft vruchten afgeworpen. Vandaag werk ik terug elke dag met volle goesting, mijn energiepeil staat niet meer in het rood en mijn leef/werkbalans voelt terug prima. Ik wil mijn coach daarvoor graag bedanken. Merci Violette!

Sophie

Ben jij klaar om de eerste stap te zetten?

Elk loopbaancoaching traject begint met een gratis kennismakingsgesprek. 

Na het gesprek beslis jij of je er klaar voor bent om in een boeiend loopbaanbegeleidingtraject te stappen waarin je je, binnen de veilige setting van het coachingproces, 100% engageert om je open te stellen, om buiten je comfortzone te treden en om je verantwoordelijkheid als coachee op te nemen.

Wil jij jezelf herontdekken als werknemer of ondernemer?

Zet vandaag de eerste stap naar een job die jou voldoening geeft.

Veelgestelde vragen

Heb ik recht op loopbaancheques?

De VDAB stelt specifieke voorwaarden waaraan je moet voldoen om recht te hebben op loopbaancheques.

Heb je momenteel een job* en kan je minimum 7 jaar werkervaring aantonen, dan kan je elke 6 jaar 7 uur loopbaanbegeleiding volgen.

* Ook als je zelfstandig of tijdelijk economisch werkloos bent, heb je recht op loopbaanbegeleiding als je aan de nodige voorwaarden voldoet.

Een up to date overzicht van alle voorwaarden vind je hier.

Hoe verloopt een loopbaancoaching traject?

Elk traject start met een gratis kennismakingsgesprek. Daarin maken we samen de balans op van waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Het biedt jou ook de mogelijkheid om aan te voelen of ik het type coach ben waar jij je goed bij voelt.

Het loopbaanbegeleidingtraject zelf omvat 7u coaching verspreid over 4 individuele sessies:

  • Sessie 1: 2u – een intake gesprek waarin we jouw loopbaanvraag verkennen
  • Sessie 2: 2u – verdiepend gesprek waarin we dieper inzoomen op wat jij nodig hebt om voldoening te vinden in je job
  • Sessie 3: 1,5u – verdiepend gesprek waarin we verder inzoomen op wat jij nodig hebt om voldoening te vinden in je job
  • Sessie 4: 1,5u – het traject wordt afgesloten met een synthesegesprek waarin we ook jouw POP (persoonlijk ontwikkelingsplan) finaliseren zodat jij concreet aan de slag kunt gaan en je droomjob kunt designen!

Indien je na jouw loopbaancoaching traject nog met vragen zit kan je binnen het jaar een gratis nazorg gesprek inplannen. (30′ per loopbaancheque)

Wat als ik niet wil veranderen van werk?

Loopbaancoaching hoeft zeker niet altijd te leiden tot ander werk. Vaak is het kijken naar je huidige job vanuit een ander perspectief wat jij nodig hebt om opnieuw plezier te vinden in je huidige job.

Niet iedereen die loopbaanbegeleiding volgt kiest er dus voor om te veranderen van werk. Vaak kiest men heel bewust om te veranderen in het werk.

Waar vinden de gesprekken plaats en hoe kan ik betalen?

Afhankelijk van jouw voorkeur kan je kiezen voor een live sessie in mijn thuispraktijk of een online sessie.

Live sessies vinden plaats in mijn thuispraktijk aan de rand van de Brugse binnenstad. Je kunt er gratis parkeren in de buurt (met parkeerschijf). Kom je liever met het openbaar vervoer, de bushalte Karel De Stoute ligt op slechts 4 minuutjes wandelen.

Voor online sessies gebruik ik de tool Whereby die een veilige en stabiele videochat verbinding toelaat.

In de bevestigingsmail van jouw afspraak bezorg ik jou alle nuttige info.

Betalen

  • indien je recht hebt op de VDAB loopbaancheque plaats je je bestelling via de website van de VDAB en ontvang je meteen een uitnodiging tot betaling. Zodra jouw betaling verwerkt is, is de elektronische loopbaancheque beschikbaar in jouw dossier. Die mag je mij via e-mail bezorgen vóór de 1ste sessie.
  • indien je geen recht hebt op de VDAB loopbaancheque bezorg ik jou een link waar je het afgesproken traject kunt bestellen en betalen. Zodra jouw betaling verwerkt is ontvang je een factuur die je mij via e-mail mag bezorgen vóór de 1ste sessie.

Wil jij zelf designer worden van je carrière?

Maak dan vandaag nog een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.