Loopbaancoaching

Werk vanuit flow!

Is loopbaancoaching iets voor jou?

Je stond er vast wel eens bij stil dat we meer dan de helft van ons leven spenderen op het werk. Voor sommigen een fijne gedachte maar voor velen toch wel even slikken… Het is dan ook geen overbodige luxe dat we ons goed voelen in onze job en kunnen werken vanuit flow. En toch, soms lijkt het of werkgeluk effectief een felgegeerd luxeartikel is dat slechts voor de happy few is weggelegd. Wel dat hoeft niet zo te zijn. Want ook jij kunt die job vinden of creëren die helemaal aansluit op what makes you tick. En jou daarin ondersteunen, dat is waar we bij Job Design super goed in zijn! Want eenmaal jij in een Job Design loopbaancoaching traject stapt, laat de gedreven career coach in mij jou niet los voordat jij perfect weet wat jou als werknemer of als ondernemer (in spe) te doen staat om van jouw huidige of volgende job een echte droomjob te maken!

Herken je jezelf in de volgende vragen? Dan hoef je niet te twijfelen en is loopbaancoaching zeker iets voor jou!

u

Ga jij met lood in de schoenen naar het werk?

Stap je elke morgen met tegenzin uit bed omdat je werk een echte sleur geworden is? Of heb je het lastig door het vele telewerken?

u

Zit je niet lekker in je vel op het werk?

Voelt het alsof je job of het bedrijf waar je werkt niet meer bij je passen?

u

Is het evenwicht zoek?

Voel jij je ’s avonds leeg omdat je te veel uitdaging hebt op je werk of net veel te weinig?

u

Wil jij andere horizonten verkennen?

Wil je een andere richting uit of overweeg je het ondernemerschap maar weet je niet waar te beginnen?

Hoe loopbaancoaching jou zal helpen

Wil jij opnieuw voldoening vinden in je job en werken vanuit flow?

Een loopbaancoaching traject met VDAB loopbaancheque is een unieke, discrete en vooral budgetvriendelijke kans om de balans op te maken van jouw loopbaan samen met een professionele career coach.

Een bijzonder doeltreffende manier om stil te staan bij jouw huidige job en je af te vragen in hoeverre die (nog) past bij jouw unieke zelf. Want hoe beter je job aansluit op jouw waarden, jouw missie en jouw talenten, hoe meer voldoening jij eruit zal halen.

En dat is waar ik als Job Design career coach het verschil kan maken! Onze resultaatgerichte methode is gebaseerd op wat de wetenschap ons leert over job motivatie en op technieken uit Design Thinking. Een no-nonsense aanpak die ervoor zorgt dat jij als designer van je droomjob weer helemaal zelf aan het stuur zit van je carrière.

Aan het eind van jouw loopbaancoaching traject ga je terug aan de slag met een concreet plan in de hand om jouw droomjob te vinden of te creëren of om je ondernemersambities waar te maken!

“Success is liking yourself, liking what you do, and liking how you do it.” ― Maya Angelou

Ik ben er om jou te begeleiden

Naast loopbaancoach bij Job Design, ben ik ICF gecertificeerd Integraal Coach en gelicenseerd NLP Master Practitioner. Een belangrijke meerwaarde om jou, als mens achter de professional, te begeleiden.

Als “creatieve generalist” met meer dan 20 jaar professionele ervaring op de teller, heb ik voeling met verschillende soorten functies en diverse bedrijfstakken. Bovendien heb ik het bevrijdend effect van loopbaancoaching zelf kunnen ervaren toen ik in 2017 twijfelde aan hoe het verder moest met mijn carrière.

Als multi-gedisciplineerd coach én gedreven hr professional heb ik alle tools in huis om jou met succes te begeleiden naar meer flow in je werk.

      loopbaancheque

Werk met goesting en passie en vind je flow!

U

Ontdek je talenten

Ontdek welke talenten je in huis hebt om van je werk een plezier te maken.

Vind je evenwicht

Ontdek jouw energievreters en energiegevers en vind je evenwicht terug.

Weet wat je drijft

Ontdek je persoonlijke missie en vind je bevlogen zelf terug in je werk.

Hoe anderen hun coaching traject ervaren hebben

Na een zeer lastige periode met diverse jobwissels heb ik samen met Violette een grondige bevraging gedaan van mijn eigen grenzen, wensen en verlangens. Iets waar ik door een chronisch gebrek aan energie zelf niet in slaagde. Violette heeft me deze niet alleen leren benoemen maar ook helpen visualiseren. In mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging heb ik daardoor veel beter kunnen focussen op wat voor mij belangrijk is en mijn energie beter verdeeld. Toen ik de vacature vond die volledig in overeenstemming was met mijn visualisering ben ik met volle overtuiging gaan solliciteren. Dit heeft vruchten afgeworpen. Vandaag werk ik terug elke dag met volle goesting, mijn energiepeil staat niet meer in het rood en mijn leef/werkbalans voelt terug prima. Ik wil mijn coach daarvoor graag bedanken. Merci Violette!

Sophie

Ben jij klaar om de eerste stap te zetten?

Elk loopbaancoaching traject begint met een gratis kennismakingsgesprek. 

Na het gesprek beslis jij of je er klaar voor bent om in een boeiend loopbaanbegeleidingtraject te stappen waarin je je, binnen de veilige setting van het coachingproces, 100% engageert om je open te stellen, om buiten je comfortzone te treden en om je verantwoordelijkheid als coachee op te nemen.

Wil jij jezelf herontdekken als werknemer of ondernemer?

Zet vandaag de eerste stap naar een job die jou voldoening geeft.

Veelgestelde vragen

Heb ik recht op loopbaancheques?

De VDAB stelt specifieke voorwaarden waaraan je moet voldoen om recht te hebben op loopbaancheques.

Heb je momenteel een job* en kan je minimum 7 jaar werkervaring aantonen, dan kan je elke 6 jaar 7 uur loopbaanbegeleiding volgen.

* Ook als je zelfstandig of tijdelijk economisch werkloos bent, heb je recht op loopbaanbegeleiding als je aan de nodige voorwaarden voldoet.

Een up to date overzicht van alle voorwaarden vind je hier.

Hoe verloopt een loopbaancoaching traject?

Elk traject start met een gratis kennismakingsgesprek. Daarin maken we samen de balans op van waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Het biedt jou ook de mogelijkheid om aan te voelen of ik het type coach ben waar jij je goed bij voelt.

Het loopbaanbegeleidingtraject zelf omvat 7u coaching verspreid over 4 individuele sessies:

  • Sessie 1: 2u – een intake gesprek waarin we jouw loopbaanvraag verkennen
  • Sessie 2: 2u – verdiepend gesprek waarin we dieper inzoomen op wat jij nodig hebt om voldoening te vinden in je job
  • Sessie 3: 1,5u – verdiepend gesprek waarin we verder inzoomen op wat jij nodig hebt om voldoening te vinden in je job
  • Sessie 4: 1,5u – het traject wordt afgesloten met een synthesegesprek waarin we ook jouw POP (persoonlijk ontwikkelingsplan) finaliseren zodat jij concreet aan de slag kunt gaan en je droomjob kunt designen!

Indien je na jouw loopbaancoaching traject nog met vragen zit kan je binnen het jaar een gratis nazorg gesprek inplannen. (30′ per loopbaancheque)

Wat als ik niet wil veranderen van werk?

Loopbaancoaching hoeft zeker niet altijd te leiden tot ander werk. Vaak is het kijken naar je huidige job vanuit een ander perspectief wat jij nodig hebt om opnieuw plezier te vinden in je huidige job.

Niet iedereen die loopbaanbegeleiding volgt kiest er dus voor om te veranderen van werk. Vaak kiest men heel bewust om te veranderen in het werk.

Waar vinden de gesprekken plaats en hoe kan ik betalen?

In coronatijden staat veiligheid voorop daarom vinden alle sessies bij voorkeur online plaats. Voor online sessies gebruik ik de tool Whereby die een veilige en stabiele videochat verbinding toelaat.

Kies je voor een online sessie, zorg er dan voor dat je je kunt afzonderen en dat je een stabiele internetverbinding hebt. Zet je gsm uit en schakel ook alle meldingen op je computer uit zodat je met je volle aandacht bij de sessie kunt zijn.

Betalen

  • indien je recht hebt op de VDAB loopbaancheque plaats je je bestelling via de website van de VDAB en ontvang je een uitnodiging tot betaling via Edenred. Ongeveer 1 dag nadat jouw betaling verwerkt is, ontvang je een elektronische loopbaancheque. Die mag je mij via e-mail bezorgen vóór de 1ste sessie. 
  • indien je geen recht hebt op de VDAB loopbaancheque bezorg ik jou een link waar je het afgesproken traject kunt bestellen en betalen. Zodra jouw betaling verwerkt is ontvang je een factuur die je mij via e-mail mag bezorgen vóór de 1ste sessie.

Wil jij zelf designer worden van je carrière?

Maak dan vandaag nog een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.