Loopbaancoaching

Werk in harmonie met je unieke zelf

Is loopbancoaching iets voor jou?

Je stond er vast wel eens bij stil dat we meer dan de helft van ons leven spenderen op het werk. Voor sommigen een fijne gedachte maar voor velen toch wel even slikken… Het is dan ook geen overbodige luxe dat we ons goed voelen in ons werk. En toch, soms lijkt het of werkgeluk effectief een felgegeerd luxeartikel is dat slechts voor de happy few is weggelegd. Wel dat hoeft niet zo te zijn. Toegegeven, de ultieme droomjobs liggen misschien niet voor het rapen (en troost je zelfs daar zullen ook mindere kantjes aan zijn). Maar een job die aansluit op wat jij kan en op wat je graag wil komt al aardig in de buurt. En zo’n job is vaak dichterbij dan je denkt! Loopbaancoaching helpt jou ontdekken wat jij nodig hebt om van jouw huidige of volgende een betere of ja, zelfs een “droom” job te maken.

Herken je jezelf in de volgende vragen? Dan hoef je niet te twijfelen en is loopbaancoaching zeker iets voor jou!

u

Ga jij met lood in de schoenen naar het werk?

Stap je elke morgen met tegenzin uit bed omdat je werk een echte sleur geworden is? Of heb je het lastig door het vele telewerken?

u

Zit je niet lekker in je vel op het werk?

Voelt het alsof je job of het bedrijf waar je werkt niet meer bij je passen?

u

Is het evenwicht zoek?

Voel jij je ’s avonds leeg omdat je te veel uitdaging hebt op je werk of net veel te weinig?

u

Wil jij andere horizonten verkennen?

Wil je een andere richting uit of overweeg je het ondernemerschap maar weet je niet waar te beginnen?

Hoe loopbaancoaching jou zal helpen

Wil jij opnieuw plezier en voldoening beleven in je werk?

Een loopbaancoaching traject met VDAB loopbaancheque is een unieke, discrete en vooral budgetvriendelijke kans om de balans op te maken van jouw loopbaan samen met een professionele coach. Een bijzonder doeltreffende manier om stil te staan bij jouw huidige job en je af te vragen in hoeverre die (nog) past bij jouw unieke zelf. Want hoe beter je job aansluit op jouw waarden, jouw missie en jouw talenten, hoe meer voldoening jij eruit zal halen.

Daarom ga ik in mijn loopbaancoaching net iets verder dan enkel het werken met de loopbaanvraag die je hier bracht. Want achter elke loopbaanvraag schuilt een menselijk verhaal.

Samen ontdekken we waar jouw talenten liggen en waar jij echt voor staat. En vooral hoe jij jouw unieke zelf kunt beleven in je huidige of misschien wel in een nieuwe job.

Aan het eind van jouw loopbaancoaching traject ga je terug aan de slag met een concreet plan in de hand om voldoening te vinden in je werk!

“Success is liking yourself, liking what you do, and liking how you do it.” ― Maya Angelou

Ik ben er om jou te begeleiden

Naast erkend loopbaancoach bij Team Loopbaan, ben ik ICF ACTP-gecertificeerd Integraal Coach en gelicenseerd NLP Master Practitioner. Een belangrijke meerwaarde om jou, als mens achter de professional, te begeleiden.

Als “creatieve generalist” met meer dan 20 jaar professionele ervaring op de teller, heb ik voeling met verschillende soorten functies en diverse bedrijfstakken. Bovendien heb ik het bevrijdend effect van loopbaancoaching zelf kunnen ervaren toen ik in 2017 twijfelde aan hoe het verder moest met mijn carrière.

Als multi-gedisciplineerd coach, bedreven professional én ervaringsdeskundige heb ik alle tools in huis om jou met succes te begeleiden naar meer voldoening in je werk.

Loopbaanbegeleiding in samenwerking met het erkend loopbaancentrum

loopbaanbegeleiding vdab

Werk met goesting en passie

U

Ontdek je talenten

Ontdek welke talenten je in huis hebt om van je werk een plezier te maken.

Vind je evenwicht

Ontdek jouw energievreters en energiegevers en vind je evenwicht terug.

Weet wat je drijft

Ontdek je persoonlijke missie en vind je bevlogen zelf terug in je werk.

Hoe mijn cliënten mijn coaching ervaren

Na een zeer lastige periode met diverse jobwissels heb ik samen met Violette een grondige bevraging gedaan van mijn eigen grenzen, wensen en verlangens. Iets waar ik door een chronisch gebrek aan energie zelf niet in slaagde. Violette heeft me deze niet alleen leren benoemen maar ook helpen visualiseren. In mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging heb ik daardoor veel beter kunnen focussen op wat voor mij belangrijk is en mijn energie beter verdeeld. Toen ik de vacature vond die volledig in overeenstemming was met mijn visualisering ben ik met volle overtuiging gaan solliciteren. Dit heeft vruchten afgeworpen. Vandaag werk ik terug elke dag met volle goesting, mijn energiepeil staat niet meer in het rood en mijn leef/werkbalans voelt terug prima. Ik wil mijn coach daarvoor graag bedanken. Merci Violette.

Sophie

Ben jij klaar om de eerste stap te zetten?

Elk loopbaancoaching traject begint met een gratis kennismakingsgesprek. Daarin maken we de balans op van waar je staat en waar je zou willen staan.

Na het gesprek beslis jij of je er klaar voor bent om in een boeiend loopbaanbegeleidingtraject te stappen waarin je je, binnen de veilige setting van het coachingproces, 100% engageert om je open te stellen, om buiten je comfortzone te treden en om je verantwoordelijkheid als coachee op te nemen.

Gratis loopbaanbegeleiding voor de Bruggeling!

📣 Om jouw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten tijdens de coronacrisis, wil Stad Brugge loopbaanbegeleiding toegankelijker maken voor haar inwoners, ook voor wie geen recht heeft op de VDAB loopbaancheque! 👍🏻

Wat zijn de voorwaarden?
✔️ je bent gedomicilieerd in Brugge (postcodes 8000 – 8200 – 8310 – 8380)
✔️ je was tijdens de maand januari, februari of maart van vorig jaar werkzaam (Stad Brugge vraagt dit te bewijzen via een loonbrief)
✔️ ook als je vandaag werkzoekend bent maar vorig jaar in januari, februari of maart nog aan de slag was kom je in aanmerking
✔️ je volgt loopbaanbegeleiding bij een erkend loopbaancentrum
✔️ je doorloopt het loopbaanbegeleiding traject in de periode maart tot augustus 2021 (het traject moet uiterlijk 31/08/2021 afgerond zijn)

Wat betaalt Stad Brugge voor jou?
✔️ heb je recht op loopbaancheques: Stad Brugge betaalt jouw persoonlijke bijdrage voor de eerste loopbaancheque terug (twv 40 EURO, goed voor 4 uur loopbaanbegeleiding)
✔️ heb je geen recht op loopbaancheques: Stad Brugge neemt de volledige kost van het traject op zich, goed voor 4 uur loopbaanbegeleiding

Hoe aanvragen?
✔️ heb je recht op loopbaancheques?
▪️ je bestelt jouw loopbaancheque via de VDAB
▪️ daarna dien je zelf een aanvraag in bij Stad Brugge voor de terugbetaling van de eigen bijdrage
▪️ de terugbetaling volgt binnen de 45 werkdagen

✔️ heb je geen recht op loopbaancheques?
▪️ ik dien voor jou een aanvraag in bij Stad Brugge om na te gaan of je in aanmerking komt voor de steunmaatregel
▪️ na het akkoord (binnen de 2 werkdagen) wordt het traject opgestart
▪️ jij zelf hoeft niets te betalen

💡 Hou er rekening mee dat het budget begrensd is ‼️
Wil jij werken maken van jouw loopbaan, zorg dan dat je er snel bij bent en maak vandaag nog een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Wil jij jezelf herontdekken als werknemer of ondernemer?

Zet vandaag de eerste stap naar een job die jou voldoening geeft.

Veelgestelde vragen

📣 COVID-19 update

Om een goed coaching gesprek te voeren is je op je gemak voelen essentieel. De huidige regels om contacten in een kleine ruimte veilig te laten verlopen, maken het dan ook bijzonder moeilijk om een gesprek te voeren op een relaxte, comfortabele manier. Zo vormt het dragen van een mondmasker een grote barrière in de communicatie. Ook het noodzakelijk ventileren van de ruimte staat de privacy in de weg. 😷

Daarom zullen alle sessies voorlopig online blijven plaatsvinden tot contacten weer veilig mogelijk zijn zonder mondmasker, ventilatie etc….

Wie er nog niet mee vertrouwd is stelt zich wellicht de vraag, online coaching is dat dan wel zo comfortabel? Wel ik doe er alles aan om daarvoor te zorgen en ook al is het voor sommige klanten even wennen, na de eerste sessie is iedereen zeer aangenaam verrast. Bovendien heeft het ook een ecologisch voordeel omdat je je niet hoeft te verplaatsen mocht je anders met de wagen komen 🌱.

Dus laten we nog heel even veiligheid voorop stellen en van elke online gesprek een boeiende sessie maken! 🧷👍🏻🙏

Heb ik recht op loopbaancheques?

De VDAB stelt specifieke voorwaarden waaraan je moet voldoen om recht te hebben op loopbaancheques.

Heb je momenteel een job* en kan je minimum 7 jaar werkervaring aantonen, dan kan je elke 6 jaar 7 uur loopbaanbegeleiding volgen.

* Ook als je zelfstandig of tijdelijk economisch werkloos bent, heb je recht op loopbaanbegeleiding als je aan de nodige voorwaarden voldoet.

Een up to date overzicht van alle voorwaarden vind je hier.

Hoe verloopt een loopbaancoaching traject?

Elk traject start met een gratis kennismakingsgesprek. Daarin maken we samen de balans op van waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Het biedt jou ook de mogelijkheid om aan te voelen of ik het type coach ben waar jij je goed bij voelt.

Het loopbaanbegeleidingtraject zelf omvat 3 individuele coachingsessies:

  • Een intake gesprek waarin we even door de papierwinkel moeten om daarna aan de slag te gaan met jouw loopbaanvraag en met het scherpstellen van jouw loopbaandoelstelling. (1,5u)
  • Het tweede gesprek is een verdiepend gesprek waarin we inzoomen op jouw unieke zelf en onder andere je talenten en je persoonlijke missie in kaart brengen. (1,5u)
  • Het traject wordt afgesloten met een synthesegesprek. We finaliseren jouw POP (persoonlijk ontwikkelingsplan) en zorgen ervoor dat je concreet aan de slag kunt. (1u)

Indien je na jouw loopbaancoaching traject nog met vragen zit kan je binnen het jaar een gratis nazorg gesprek inplannen. (30′)

Wat als ik niet wil veranderen van werk?

Loopbaancoaching hoeft zeker niet altijd te leiden tot ander werk. Vaak is het kijken naar je huidige job vanuit een ander perspectief wat jij nodig hebt om opnieuw plezier te vinden in je huidige job.

Niet iedereen die loopbaanbegeleiding volgt kiest er dus voor om te veranderen van werk. Vaak kiest men heel bewust om te veranderen in het werk.

Waar vinden de gesprekken plaats en hoe kan ik betalen?

De gesprekken vinden plaats in mijn coaching praktijk aan de rand van de Brugse binnenstad. Je kunt gratis parkeren in de straat maar denk eraan om je parkeerschijf te gebruiken.

Indien je dat verkiest kan een sessie ook online plaatsvinden. Hiervoor gebruik ik de tool Whereby die een veilige en stabiele videochat verbinding toelaat.

Kies je voor een online sessie, zorg er dan voor dat je je kunt afzonderen en dat je een stabiele internetverbinding hebt. Zet je gsm uit en schakel ook alle meldingen op je computer uit zodat je met je volle aandacht bij de sessie kunt zijn.

Betalen

  • voor online sessies of trajecten: via overschrijving tot 2 dagen voor aanvang
  • voor sessies of trajecten in de praktijk: tot 2 dagen voor aanvaang via overschrijving of in de praktijk via Payconiq

Krijg helderheid over waar je talenten liggen en wat jou drijft.

Maak vandaag een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.