Hoe ik mijn flow vond

Liefdevol, mindful en creatief doortastend, zo kan je mij in een notendop omschrijven als life en loopbaancoach. In mijn volwassen leven kende ik twee sleutelmomenten die mij maakten tot de vrouw en de coach die ik vandaag ben.

De wereld even helemaal op z’n kop

Het eerste sleutelmoment kwam er in 2008 toen ik op een dag wakker werd en de wereld stil leek te staan. Plots herkende ik mezelf niet meer als de gedreven, actieve jonge vrouw die ik was. Op aanraden van mijn huisarts zocht ik hulp bij een psychologe. Samen ontdekten we dat ik twee jaar na datum de rekening betaalde voor het nooit aangepakte trauma van twee mislukte zwangerschappen. 2008 was dan ook het jaar dat ik 38 zou worden. De leeftijd waarop mijn mama mij kreeg. En de leeftijd die ik voor mezelf als ultieme deadline had gesteld om zelf mama te worden. Het plotse besef dat ik wellicht kinderloos zou blijven had als het ware voor kortsluiting gezorgd in mijn brein.

Hoe mindfulness op mijn pad kwam

De gesprekstherapie hielp me snel vooruit en tijdens de laatste sessie stelde de psychologe mij voor om één van haar mindfulness workshops te volgen.

Vanaf dat moment ging er een nieuwe wereld voor mij open. Adem per adem vond ik mijn sprankelende zelf terug. En sinds die eerste impactvolle kennismaking staat mindfulness als een trouwe boezemvriend dagelijks aan m’n zij.

Een job die z’n tol eist

Een tweede kantelpunt kwam er in 2017. Op dat moment zat ik in een zeer veeleisende job waar ik twee intense jaren achter de rug had na een moeilijke overname in het buitenland. Dagelijks voelde ik mijn batterijen leeglopen maar telkens weer vond ik de kracht om heropgeladen aan een nieuwe werkdag te beginnen. Tot er een golf van ontslagen over ons heen sloeg en ik als hr-verantwoordelijke beslissingen moest uitvoeren die flink indruisten tegen mijn eigen waarden.

Stilte voor de storm

Dringend toe aan rust en ontspanning na maanden van slapeloze nachten, besloot ik in de zomer van 2016 om als complete yogaleek op retraite te gaan aan de Ierse westkust. De wondermooie, serene omgeving, de fantastische mensen die ik er ontmoette, de geniale yoga lerares, de stilte momenten en ja zelfs de spierpijnen van de lichte overdosis yoga ;-), alle ingrediënten waren aanwezig om mij die broodnodige energieboost te geven. Volledig opgeladen pakte ik na de zomer de draad weer op en begon met frisse moed aan fase twee van mijn uitdagende job. Maar net dan werden de kaarten aan de top volledig door elkaar geschud en kwam ik totaal onverwacht in een reorganisatie terecht.

Een nieuw pad als coach, helemaal in tune met mijn unieke zelf

En toen voelde ik iets wat ik nooit eerder had gevoeld: complete verwarring over hoe het verder moest. De verwarring was eigenlijk een signaal naar mezelf, een signaal om eens grondig stil te staan bij mijn essentie. Ik stapte in een loopbaanbegeleidingtraject en een paar sessies verder was alles duidelijk. Tijdens de laatste sessie onthulde mijn missie zich: “rust brengen voor anderen en voor mezelf, dat is wat ik wil!”. Eigenlijk een bevestiging van wat ik altijd al geweten had. Ik besloot mijn hart te volgen en ik werd zelfstandig hr-consultant, life coach en loopbaanbegeleider.

Mijn missie als life en loopbaancoach

Jou je flow helpen vinden, dat is mijn missie als life en loopbaancoach!

Met mij als sparringpartner heb je niet alleen een gecertificeerd life coach en gedreven career coach aan je zijde maar vooral iemand die zelf the hard way heeft ontdekt hoe belangrijk het is om te kunnen leven en werken vanuit flow.

Een liefdevolle maar ook challenging gids die jou zonder oordeel en met volle aandacht en respect meeneemt op ontdekkingsreis naar jouw essentie.

loopbaanbegeleider
Volg mij op social media
career coach
persoonlijke coach

Integraal Coach

De Integrale Coachopleiding bij YourCoach is een erkende ACTP-opleiding bij de International Coach Federation (ICF) – de hoogst mogelijke erkenning voor een coachopleiding. De combinatie van klassieke coachtechnieken met creatieve, systemische en lichamelijke werkvormen, zorgen ervoor dat je als ICF ACTP gecertificeerd integraal coach niet alleen bewuste verandering teweeg brengt maar ook dat je het onbewuste zichtbaar maakt en het herprogrammeren van onderliggende patronen faciliteert.

jobcoach

Loopbaancoach

De opleiding tot loopbaancoach bij Yourcoach onderscheidt zich door verder te gaan dan het puur theoretische en de nadruk te leggen op het coachen zelf. Een duidelijke meerwaarde aangezien 99% van de loopbaanvragen geworteld is in het persoonlijke. Als loopbaancoach zit mijn kracht in het inzoomen op de diepere lagen van de loopbaanvragen en het verkennen van die laag die het verschil kan maken. Uiteraard steeds met het oog op het bevorderen van de loopbaan.

NLP coach

NLP Master Practitioner

De opleiding NLP Master Practitioner bij YourCoach is erkend door de Society of NLP, één van de oudste en grootste organisaties op het gebied van NLP in de wereld. NLP (Neuro-Linguistic Programming) omvat interventies die specifiek op transformatie gericht zijn. Ze spelen in op de onzichtbare lagen van onze beleving en brengen daar een nieuwe programmatie aan. Als Licensed Master Practitioner of NLP™ werk ik met communicatietools en interventietechnieken uit de Derde Generatie NLP.

jobcoach

Burn-out coaching

De opleiding Burn-out coaching van Dr. Luc Swinnen omvat een doeltreffende methodiek om cliënten met spannings- of burn-outklachten te begeleiden. De methodiek is wetenschappelijk onderbouwd, brain based en integreert de nieuwste inzichten rond burn-out. Dr. Luc Swinnen is internationaal erkend expert op het vlak van burn-out en auteur van ondermeer “101 antwoorden op stress en burn-out” en “Rust voor je brein”.

Zo hebben anderen hun coaching traject ervaren

Het was een erg fijn traject. Ik heb ondertussen een beter zicht op wie ik ben en wat ik wil. Een mooi fundament dus om op verder te bouwen. De gestructureerde aanpak, aangevuld met jouw vragen, hebben die inzichten stap voor stap doen opborrelen. Ik hoef ze nu alleen nog dicht bij me te houden en kan hiermee een flinke stap richting toekomst zetten. Een toekomst waarin ik kan floreren en mijn steentje kan bijdragen aan een duurzame wereld. De goesting is er in elk geval! Bedankt voor alles!

Eefje

Violette was meer dan enkel een jobcoach voor mij. Ze nam de tijd om te luisteren, om mij als mens te leren kennen. Ik voelde me geborgen en veilig bij haar waardoor ik mij ten volle kon geven tijdens de loopbaancoaching. Ik voelde me niet geremd om samen met haar te reflecteren over wie ik ben, welke mijn talenten zijn, mijn vaardigheden, mijn werkpunten. Dankjewel Violette!

K.

Het was heel nuttig om dit coaching traject te doen om zo te herbronnen en weer de focus te krijgen op mijn talenten en wat me drijft. Het was fijn om dat samen met jou te doen. Ik voelde me op mijn gemak, waardoor deze gesprekken in een open sfeer konden plaatsvinden, en door je soms indringende vragen kwam er toch wel weer wat boven drijven dat ik dacht vergeten te zijn. Je doet dat dus heel goed!

Jacqueline

Wil jij samen met mij op ontdekkingstocht naar jouw essentie?


Zet vandaag de eerste stap naar een leven vanuit flow.