Life coaching

Leef in harmonie met je unieke zelf

Is life coaching iets voor jou?

We mogen best fier zijn op onszelf! Hoe we er telkens weer in slagen de kleine en grotere uitdagingen te trotseren die op ons afkomen in de complexe wereld van vandaag. Als echte kameleons wisselen we van gedaante alsof het niets is: ouder, kind, partner, vriend(in), familielid, “sportgod(in)” ;-), werknemer of werkgever, … We combineren het allemaal terwijl we als geboren jongleurs ook nog eens een aantal ballen tegelijk in de lucht houden. En meestal lukt ons dat aardig maar af en toe kan het net iets té pittig worden. Dan plooien we terug op onszelf om vast te stellen dat we eigenlijk niet meer weten wie we werkelijk zijn, wat we echt willen en waar we voor staan. Dat is het moment dat je een sparringpartner kunt gebruiken die jou een spiegel voorhoudt en samen met jou op zoek gaat naar jouw essentie. En dat is wat life coaching voor jou kan doen.

Herken je jezelf in de volgende vragen? Dan is life coaching beslist iets voor jou!

u

Herken je jezelf niet meer?

Heb je het gevoel op automatische piloot te leven en niet meer te weten waar je eigenlijk voor staat en wat je echt wilt?

u

Zit je vast in je hoofd?

Heb je het gevoel dat je vastzit in een bepaald aspect van je leven en dat je er ondanks verschillende pogingen maar niet uit komt?

u

Ben je veel te kritisch voor jezelf?

Verhindert jouw strenge innerlijke criticus je om voluit te gaan voor datgene waar jij gelukkig van wordt?

u

Leef en werk je niet voluit?

Heb je het gevoel dat er iets ontbreekt in je leven en je je passie(s) niet volgt?

Hoe life coaching jou zal helpen

Wil jij opnieuw verbinden met je vrije, blije, gevoelige en creatieve unieke zelf?

Life coaching leert jou te begrijpen welke obstakels je in de weg staan en hoe je ze kunt overwinnen. Als coach laat ik jou verrassend anders luisteren naar je eigen stem en kijken naar je innerlijke kracht. En ik leer jou vooral om mild te zijn voor jezelf. Want hoe meer jij je kunt openstellen, hoe meer je uit de life coaching sessies zal halen.

Ook ik als coach open mijn hart om jou op een zachte manier en zonder oordeel te begeleiden. Maar verwacht niet zomaar een vrijblijvende babbel. Ik zal jou af en toe flink uitdagen en je op elk moment verantwoordelijk houden voor je eigen vooruitgang. Want life coaching lost de problemen niet op voor jou maar helpt jou net om ze zelf op te lossen. 

Samen ontdekken we wat, specifiek voor jou, een haalbaar stappenplan is om je doelen te bereiken en met passie in het leven te staan.

“As you start to walk on the way, the way appears.” ― Rumi

Ik ben er om jou te ondersteunen

Als Integraal Coach, erkend loopbaancoach en NLP Master Practitioner heb ik alles in huis om jou met succes te begeleiden naar duurzame verandering en groei.

Maar de allerbelangrijkste training kreeg ik ongetwijfeld in de spreekwoordelijke “school of life” want net als iedereen kende ook ik ups en downs in mijn leven. Zo waren er de pijnlijke verliezen in mijn kindertijd, de moeilijke aanvaarding van het ongewild kinderloos zijn en het moedig standhouden in een zeer uitdagende job. Ervaringen waaruit ik belangrijke levenslessen trok die mij vandaag inspireren om jou te ondersteunen als life coach.

Want willen we niet allemaal harmonie vinden in ons leven? En alhoewel ik geloof dat we zelf onze eigen beste coach zijn, weet ik ook dat we af en toe gewoon wat extra ondersteuning nodig hebben. En dat is precies wat life coaching voor jou kan betekenen.

Voel je vrij om te zijn wie je echt bent!

Weet wie je bent

Leer je valkuilen herkennen. Ontdek de hulpbronnen die je zelf in handen hebt om duurzaam te veranderen.

Aanvaard wie je bent

Kijk met mildheid naar jezelf en leer jezelf aanvaarden zodat je verder kunt groeien.

Leef wie je bent

Volg je passie en leef voluit het leven dat je echt wilt.

Hoe mijn cliënten mijn coaching ervaren

Violette is een topmadam die de perfecte balans vindt in haar coachings. Met haar warme en zachte aanwezigheid wekte ze onmiddellijk vertrouwen, zodat ik me meteen ten volle kon open stellen. Ze heeft me alle ruimte gegeven om mijn eigen antwoorden te vinden, terwijl ze de touwtjes in handen hield en doortastend te werk ging: Violette laat namelijk niet toe dat je jezelf iets wijs maakt. Ik heb haar coachings ervaren als warm, open en heel vakkundig. Alles wat ik van een geweldige coach verwacht!

Ann

Ben jij klaar om de eerste stap te zetten?

Elk life coaching traject begint met een gratis intake gesprek. Daarin bespreken we wat je van mij als coach mag verwachten maar ook wat ik van jou als coachee verwacht en bekijken we welk traject het best aansluit bij jouw persoonlijke coachvraag.

Na het gesprek beslis jij of je er klaar voor bent om in een boeiend life coaching traject te stappen waarin je je, binnen de veilige setting van het coachingproces, 100% engageert om je open te stellen, om buiten je comfortzone te treden en om je verantwoordelijkheid als coachee op te nemen.

Haal maximaal effect uit een life coaching traject

Vaak brengt een losse coaching sessie al heel wat helderheid maar door je te engageren voor een life coaching traject, schenk je jezelf maximale groei en duurzame verandering richting een zinvoller en doelgericht leven. Een investering in jezelf die jij absoluut waard bent!

Ben jij er klaar voor om het boeiende pad richting jouw unieke zelf te verkennen?

Zet vandaag de eerste stap naar een zinvol en doelgericht leven.

Veelgestelde vragen

📣 COVID-19 update

Om een goed coaching gesprek te voeren is je op je gemak voelen essentieel. De huidige regels om contacten in een kleine ruimte veilig te laten verlopen, maken het dan ook bijzonder moeilijk om een gesprek te voeren op een relaxte, comfortabele manier. Zo vormt het dragen van een mondmasker een grote barrière in de communicatie. Ook het noodzakelijk ventileren van de ruimte staat het comfort in de weg. 😷❄️

Daarom zullen alle sessies voorlopig online blijven plaatsvinden tot contacten weer veilig mogelijk zijn zonder mondmasker, ventilatie etc….

Wie er nog niet mee vertrouwd is stelt zich wellicht de vraag, online coaching is dat dan wel zo comfortabel? Wel ik doe er alles aan om daarvoor te zorgen en ook al is het voor sommige klanten even wennen, na de eerste sessie is iedereen zeer aangenaam verrast. Bovendien heeft het ook een ecologisch voordeel omdat je je niet hoeft te verplaatsen mocht je anders met de wagen komen 🌱.

Dus laten we nog heel even veiligheid voorop stellen en van elke online gesprek een boeiende sessie maken! 🧷👍🏻🙏

Hoelang duurt een coachingsessie?

Een coachingsessie duurt gemiddeld 1 à 1,5 uur. Belangrijk is dat we surfen op de flow van het gesprek. Soms ronden we hierdoor iets sneller af en soms duurt het gesprek iets langer. Ik raad je aan om 2u (exclusief verplaatsing) te voorzien in je agenda zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de tijd.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Hoeveel sessies je nodig hebt hangt volledig af van je persoonlijke coachvraag en van de mate waarin je je verantwoordelijkheid wilt opnemen als coachee.

Gemiddeld ervaren de meeste cliënten al effect na een 3-tal sessies. Daarom kan het nuttig zijn om vooraf een traject uit te stippelen en je daartoe te engageren. Indien je een life coaching traject boekt geniet je bovendien van een gereduceerd tarief.

Tijdens het intake gesprek stippelen we samen het ideale traject voor jou uit.

Waar vinden de gesprekken plaats en hoe kan ik betalen?

De gesprekken vinden plaats in mijn coaching praktijk aan de rand van de Brugse binnenstad. Je kunt gratis parkeren in de straat maar denk eraan om je parkeerschijf te gebruiken.

Indien je dat verkiest kan een sessie ook online plaatsvinden. Hiervoor gebruik ik de tool Whereby die een veilige en stabiele videochat verbinding toelaat.

Kies je voor een online sessie, zorg er dan voor dat je je kunt afzonderen en dat je een stabiele internetverbinding hebt. Zet je gsm uit en schakel ook alle meldingen op je computer uit zodat je met je volle aandacht bij de sessie kunt zijn.

Betalen

  • voor online sessies of trajecten: via overschrijving tot 2 dagen voor aanvang
  • voor sessies of trajecten in de praktijk: tot 2 dagen voor aanvaang via overschrijving of in de praktijk via Payconiq
Is life coaching hetzelfde als therapie?

Alhoewel ze een aantal raakvlakken hebben zijn life coaching en therapie twee verschillende disciplines met elk hun eigen methodiek en doelgroep.

Therapeuten helpen cliënten die lijden aan een psychische aandoening, een trauma ondergingen of kampen met een verslaving maar begeleiden ook cliënten die het emotioneel moeilijk hebben en zich beter willen voelen of beter willlen functioneren. Therapie richt zich dan ook vaak op het verleden terwijl life coaching zich vooral focust op het heden en de toekomst.

Life coaches werken met cliënten die zelfredzaam zijn maar die ondersteund willen worden in het bereiken van hun volle potentieel. Life coaching is een dynamische discipline die cliënten begeleidt in het identificeren van hun levensdoelen en het herkennen van en leren omgaan met de obstakels die hen in de weg staan.

Net als therapie omvat life coaching begeleiding en ondersteuning maar het legt ook veel nadruk op de eigen verantwoordelijkheid van de coachee. Als life coach geloven we dan ook dat een coachee vaak alle antwoorden in zich heeft. Het is onze taak als life coach om het vinden van die antwoorden te vergemakkelijken via de juiste vraagstelling en verhelderende oefeningen.

Heb jij de blik gericht op een zinvollere, doelgerichte toekomst maar weet je even niet hoe je daar moet komen? Dan is life coaching de perfecte keuze voor jou.

Krijg helderheid over wie je bent, waar je voor staat en wat je wilt in dit leven.

Maak vandaag een afspraak voor een gratis intake gesprek. Een kleine stap met grote impact.