Loopbaancoaching voor ondernemers

Onderneem vanuit flow!

Is ondernemer worden iets voor jou?

Elke ondernemer heeft zo z’n eigen verhaal. Zo is het ondernemerschap sommigen met de paplepel ingegeven en werd het pad naar een eigen zaak netjes geëffend door de vorige generaties. Bij anderen kruipt het ondernemersbloed dan weer waar het niet gaan kan en baant het zich kost wat kost een weg naar ondernemerssucces. Hoe hobbelig het parcours ook mag zijn, voor de entrepreneur pur sang is er geen andere optie dan te ondernemen. Maar voor velen onder ons is ondernemer worden een grote sprong en is de weg naar het starten met een eigen zaak eerder een verborgen steegje in een onbekende stad dat je even voorzichtig wil verkennen om te ontdekken waar het toe leidt. En in dat geval komt een ervaren gids aan je zijde goed van pas!

Herken je jezelf in de volgende vragen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

u

Heb ik "what it takes"?

Je speelt met een ondernemersidee maar twijfelt of je uit het juiste hout gesneden bent om ondernemer te worden.

u

Is het gras werkelijk groener?

Het ondernemerschap lonkt maar je weet niet of je vaste job opgeven de juiste keuze is.

u

Ideeën genoeg maar waar begin ik?

Je hebt zodanig veel ideeën dat je niet meer weet van welk hout pijlen maken.

u

Hoe wordt de dromer in mij een doener?

Je wil meer dan enkel dagdromen maar lijkt maar niet in actie te komen zonder dat spreekwoordelijk duwtje in de rug of die figuurlijke schop onder de kont…

Hoe een loopbaancoachingtraject jou zal helpen

Wil jij ontdekken of er een ondernemer in jou zit? Of wil je eindelijk werk maken van dat ondernemersidee waar je al zo lang mee speelt?

Als career coach neem ik je graag mee op een boeiende reis waarin ik je stap voor stap het ondernemerschap laat verkennen. Samen ontrafelen we jouw ondernemersidentiteit en houden we je idee(ën) tegen het licht. Zo krijg je uitgebreid de kans om te ontdekken of ondernemer worden echt iets voor jou is.

We brengen je competenties en drivers in kaart en gaan op zoek naar die talenten en expertise waarmee jij je als ondernemer kunt onderscheiden. En helemaal op maat van jouw ambities -klein of groot- tasten we af welke diensten of producten jij in de markt kunt zetten en hoe je de haalbaarheid van je ondernemersidee(ën) kunt toetsen.

Tot slot maken we een design van jouw ideaal bedrijf. Een blueprint waar jij verder op kunt bouwen om van je ondernemersidee een concreet plan te maken en te ondernemen vanuit flow!

“The way to get started is to quit talking and begin doing.” ― Walt Disney

Een ervaren gids aan je zijde

In 2018 zette ik zelf vol goesting de stap naar het ondernemerschap en daar heb ik nog geen minuut spijt van gehad! Toegegeven, ondernemen is zeker niet altijd rozengeur en maneschijn maar als je verliefd bent op wat je doet dan engageer je je zonder moeite for better ánd for worse.

En waar ik verliefd op ben dat is bedrijven en coachees begeleiden naar duurzame verandering en groei. De ideale gids dus om samen met jou de eerste stappen te zetten naar het ondernemerschap.

      loopbaancheque

Ontdek de ondernemer in jou en vind je flow!

U

Ontdek je talenten

Ontdek welke talenten je in huis hebt waarmee jij het verschil kunt maken als ondernemer.

Volg je hart

Ontdek je why en bepaal wat jij voor je klanten wil betekenen.

Van droom naar realiteit

Geef je idee vorm en zet je eerste stappen als ondernemer.

Ben jij klaar om de eerste stap naar het ondernemen te zetten?

Elk loopbaancoaching traject begint met een gratis kennismakingsgesprek.

Na het gesprek beslis jij of je er klaar voor bent om in een boeiend loopbaanbegeleidingtraject te stappen waarin je je, binnen de veilige setting van het coachingproces, 100% engageert om je open te stellen, om buiten je comfortzone te treden en om je verantwoordelijkheid als coachee op te nemen.

Hoe anderen hun coaching traject ervaren hebben

Violette zorgde met de nodige voorbereidingen en de juiste vragen om (terug) inzichten te verwerven in mijn sterkste talenten. Zo hielp ze richting geven aan mijn energie-gevende activiteiten, eerder dan aan de vele opgebouwde competenties. Zeer aangename sessies met een verbluffend resultaat!

Geert

Violette weet zeer goed de feiten te onderscheiden van de fictie en dit resulteert in een zeer correcte analyse. Deze correcte analyse is de basis van een doelgerichte coaching! Sterk werk Violette!

Koen

Wil jij ontdekken of er een ondernemer in jou zit?

Maak dan vandaag nog een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Veelgestelde vragen

Heb ik recht op loopbaancheques?

De VDAB stelt specifieke voorwaarden waaraan je moet voldoen om recht te hebben op loopbaancheques.

Heb je momenteel een job* en kan je minimum 7 jaar werkervaring aantonen, dan kan je elke 6 jaar 7 uur loopbaanbegeleiding volgen.

* Ook als je zelfstandig of tijdelijk economisch werkloos bent, heb je recht op loopbaanbegeleiding als je aan de nodige voorwaarden voldoet.

Een up to date overzicht van alle voorwaarden vind je hier.

Hoe verloopt een loopbaancoaching traject?

Elk traject start met een gratis kennismakingsgesprek. Daarin maken we samen de balans op van waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Het biedt jou ook de mogelijkheid om aan te voelen of ik het type coach ben waar jij je goed bij voelt.

Het loopbaanbegeleidingtraject zelf omvat 7u coaching verspreid over 4 individuele sessies:

  • Sessie 1: 2u – een intake gesprek waarin we jouw loopbaanvraag verkennen
  • Sessie 2: 2u – verdiepend gesprek waarin we dieper inzoomen op jouw talenten en expertise
  • Sessie 3: 1,5u – verdiepend gesprek waarin we verder inzoomen op jouw ondernemersidentiteit
  • Sessie 4: 1,5u – het traject wordt afgesloten met een synthesegesprek waarin we jouw actieplan finaliseren zodat jij concreet aan de slag kunt gaan en je ideale onderneming kunt designen!

Indien je na jouw loopbaancoaching traject nog met vragen zit kan je binnen het jaar een gratis nazorg gesprek inplannen. (30′ per loopbaancheque)

Waar vinden de gesprekken plaats en hoe kan ik betalen?

In coronatijden staat veiligheid voorop daarom vinden alle sessies bij voorkeur online plaats. Voor online sessies gebruik ik de tool Whereby die een veilige en stabiele videochat verbinding toelaat.

Kies je voor een online sessie, zorg er dan voor dat je je kunt afzonderen en dat je een stabiele internetverbinding hebt. Zet je gsm uit en schakel ook alle meldingen op je computer uit zodat je met je volle aandacht bij de sessie kunt zijn.

Betalen

  • indien je recht hebt op de VDAB loopbaancheque plaats je je bestelling via de website van de VDAB en ontvang je een uitnodiging tot betaling via Edenred. Ongeveer 1 dag nadat jouw betaling verwerkt is, ontvang je een elektronische loopbaancheque. Die mag je mij via e-mail bezorgen vóór de 1ste sessie. 
  • indien je geen recht hebt op de VDAB loopbaancheque bezorg ik jou een link waar je het afgesproken traject kunt bestellen en betalen. Zodra jouw betaling verwerkt is ontvang je een factuur die je mij via e-mail mag bezorgen vóór de 1ste sessie.

Wil jij designer worden van je eigen bedrijf?

Zet vandaag de eerste stap naar een nieuw leven als ondernemer.